2016-07-09-doktoranden-auf-dem-wpsc_praia-vermelha-campus-of-the-federal-university-of-rio-de-janeiro-c-frensemeier-hemkendreis

09 Jul 2016

FSK: Eva Frensemeier und Christian Hemkendreis präsentieren auf dem World Planning Schools Congress in Rio de Janeiro

Mit ihren Erkenntnissen und Ergebnissen aus dem Kolleg und ihren Promotionsvorhaben sind Eva Frensemeier und Christian Hemkendreis zum World Planning Schools Congress 2016 nach Rio de Janeiro aufgebrochen. Vom 3. bis 8. Juli haben sich dort Wissenschaftlerinnen und Wissenschaftler aller Planungsfakultäten zusammengefunden. In zwei Vorträgen am 4. Juli zu „Critical thought on the rehabilitation project Innovation City Bottrop – A positive example for an energy efficiency future through sustainable energy and climate change mitigation“ und am 5. Juli zu „Obstacles for Energy Rehabilitation in underprivileged Neighborhoods“ wurden Ergebnisse des Kollegs der internationalen Fachöffentlichkeit vorgestellt.

At the same time the only every four years applying global Congress offered a special chance to meet and network with international scientists and PhD students to the whole range of spatial planning and urban design. In addition, the conference was an opportunity to get an insight into the spatial development of one of the most famous cities in the world and their preparation for the Olympic Games 2016.

Ansprechpartner: Eva Frensemeier, Christian Hemkendreis